Echipa PiC

Marele psihopedagog Pestalozzi afirma acum doua secole ca: „varsta prescolara a fost si va ramane pentru copii, temelia educativa a intregii vieti”.

Acest lucru se poate aplica si demonstra, chiar si acum in zilele noastre. Pornind de la aceasta premisa, putem sustine faptul ca la evolutia pozitiva a copilului, unul dintre cei mai importanti factori este gradinita.

Fiind prima veriga a sistemului de invatamant, ea reprezinta un element crucial in procesul, dar si in dezvoltarea fizica, psihica si emotionala a copilului. Un rol foarte important in realizarea cu succes a acestui proces il are personalul didactic si auxiliar.

Rolul persoanelor din jurul copiilor este sa promoveze, sa coordoneze si sa dirijeze intregul proces educativ. Menirea fiecarei persoane din echipa este de a il face pe copil partener in demersul educativ. Ea va sa sustine şi va consolida dezvoltarea şi comportamentul copilului, raporturile cu sine şi cu ceilalti, astfel incat acesta sa poata atinge momentul cand işi formuleaza singur reguli şi principii.

Educatoarea sau spraveghetoarea copilului se va transforma intr-un model pentru cei pe care-i indruma, creionand profilul unei persoane calde şi sensibile. Ea este mai mult decat un exemplu in materie de comportament, personalitate şi prezenta estetica.

Exemplul pedagogului personifica acele calitati pe care se doreşte sa fie regasite la copii:

  • implicare,
  • entuziasm,
  • curiozitate intelectuala,
  • empatie,
  • colaborare.

Ne dorim copiii puternici din punct de vedere emotional, voiosi, curajosi si perfect ancorati in vremurile pe care le traiesc. Dorinta cea mai de pret a echipei noastre este sa dam aripi generatiei ce ne va urma, printr-un proces educational sanatos.

Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, acest site foloseste cookie.